Aanhanger rijbewijs halen bij Verkeersschool Wesseldijk

Caravan

Als je met een caravan of paardentrailer wil rijden dan moet je jouw aanhanger rijbewijs halen. Wij hebben thuis een caravan en deze zomer mag ik alleen met mijn vriendin op vakantie en dan willen we de caravan meenemen. Dat betekent wel dat we allebei ook ons BE rijbewijs moeten halen. Met een caravan achter de auto kan je immers niet zo hard rijden dus dan doe je er langer over. Het is dan wel fijn als we allebei kunnen rijden. Mijn vriendin heeft al haar aanhanger rijbewijs omdat ze regelmatig met een paardentrailer rijdt maar voor mij is het nieuw.

Aanhanger rijbewijs halen

Aanhanger rijbewijs halen in een dag

Ik ga mijn aanhanger rijbewijs halen bij Verkeersschool Wesseldijk. De datum staat al gepland. Mijn vriendin heeft hier ook haar rijbewijs gehaald en zij was erg tevreden. Je kunt voor een pakket kiezen waarbij je dus in een dag je rijbewijs kunt halen. Je begint dan eerst met praktijklessen. De pakketten bestaan uit 5 of 7 uur dus afhankelijk van het pakket dat je hebt gekozen. Je leert dan van alles. Van manoeuvreren tot hoe je je gedraagt op de weg. Ook leer je jouw aanhanger aan- en afkoppelen. Na die praktijklessen weet je alles wat je moet weten om je examen te halen.

Rijbewijs

Verschillende mogelijkheden

Na de praktijklessen en lunch ga je naar het CBR om rijexamen te doen voor aanhanger. Dit examen is dus al aangevraagd waardoor je meteen door kunt. Erg fijn want zo kost het weinig tijd en kun je wel direct je examen doen. Er zijn trouwens verschillende pakketten maar het is ook mogelijk om de lessen uit te spreiden over meerdere dagen als je dat prettiger vindt. Zo’n hele dag is natuurlijk best intensief en niet iedereen vind dat even prettig. Zeker met de druk van het examen s middags.