Alles over de opleiding commercieel medewerker

Wil je graag commercieel medewerker worden? In deze functie ben jij de schakel tussen collega’s die werkzaam zijn binnen de organisatie en de medewerkers op de buitendienst. Je hebt veel contact met je collega’s en daardoor is het belangrijk dat je goed kunt communiceren. Verder ben je ook het aanspreekpunt voor klanten en sta je ze telefonisch, via mail en face-to-face te woord. Het is dan ook belangrijk om klantgericht te werk te gaan en om klantvriendelijk ingesteld te zijn. De opleiding commercieel medewerker is de juiste keuze voor jou wanneer je enthousiast wordt bij het lezen van deze beschrijving. En bij Fabius kun jij deze opleiding volgen.

Opleiding commercieel medewerker: wat ga je leren

Er zijn verschillende zaken die je gaat leren tijdens de opleiding tot commercieel medewerker. In de eerste plaats leer je diverse gesprekstechnieken. De aandacht ligt hierbij op het verkoopgesprek. Hoe presenteer je een product en hoe ga je om met verkoopargumenten? Dit zijn allemaal onderdelen die aan bod komen. Verder ga je aan de slag met diverse aspecten van logistiek en kwaliteit. Ook leer je werken met verkoopinformatiesystemen, het verzamelen van klant- en marktinformatie, maar ook het ondersteunen van verkoop- en marketingacties.

In totaal bestaat de opleiding uit 40 lessen van 3 uur. Je leert klantgericht handelen, klantgesprekken voeren, de rol van het CRM, administratieve afhandeling en het effectief organiseren van werkzaamheden. Je hebt eerst een opleiding tot administratief medewerker nodig: daarna kun je de vervolgopleiding commercieel medewerker gaan volgen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*