Alles over wiellagers

Producten

Wiellagers is een mechanisch onderdeel waardoor het wiel goed kan draaien ten opzichte van de naaf. Het is dus een essentieel onderdeel voor een soepele loop van de wielen van je auto. We zullen in dit artikel wat meer vertellen over de wiellager.

Wat heb je nodig om zelf de lagers te veranderen?

Wiellagers

Over het algemeen heb je het volgende gereedschap nodig om de lagers te vervangen: handschoenen, veiligheidsbril, een krik, een wielblok, kniptang, tang, doppenset (10 mm – 19 mm), schroevendraaier, momentsleutel, schroevendraaier, lager vet, een ratel (1,2 cm / 19/21 mm). De geschatte werktijd is ongeveer één uur. Veiligheid staat voorop! Voordat je de lager van het wiel vervangt, is het belangrijk om je auto op een horizontaal oppervlak te parkeren, zodat deze niet wegglijdt of uit balans raakt! Gebruik stevige wielkeggen om de wielen die je op dat moment niet bewerkt te beveiligen. Als je bijvoorbeeld een voorwiellager vervangt, span je beide achterwielen vast.

Hoe weet ik hij moet worden vervangen?

Onderdelen

Piepend of abnormaal geluid dat tijdens het rijden van de wielen komt. Het stuur trilt wanneer je de auto bestuurt. Het ABS-waarschuwingslampje dat gaat branden. Als de wiellager geblokkeerd is, zal het wiel moeite hebben om vooruit te rijden. Dit zijn allemaal tekenen dat de lagers moeten worden veranderd.

Kunnen we ermee rijden in slechte staat?

Dankzij de lagers kunnen de wielen vrij en met de gewenste snelheid draaien. Ze zijn ook essentieel om de wielen stevig aan het voertuig te houden. Wanneer de lagers slijten of beschadigd raken, heeft dit invloed op het vermogen van de wielen om gemakkelijk, vrij en veilig te draaien. Wanneer dit gebeurt, is het belangrijk zo snel mogelijk de lagers te vervangen. Doorrijden kan tot gevaarlijke situaties veroorzaken.