De onderschatte waarde van kerstpakketten

kerstpakket

Kerstpakketten worden tegenwoordig als standaard gezien. Dit was vroeger echter totaal niet het geval. Het geven en ontvangen van een kerstpakket is nu dusdanig oud en gebruikelijk dat de werkgever “verplicht” is zijn werknemers een pakket te geven. De dankbaarheid moet dan ook komen vanuit de werknemers, want de oorspronkelijke waarde van een kerstpakket is een teken van dank. Doordat dit nu zo gebruikelijk is, is de rol gek genoeg omgedraaid. De werknemer dient de baas te bedanken met de kerst, niet voor zijn diensten, maar voor het kerstpakket zelf!

kerstpakket

Allerlei soorten pakketten

Vroeger bestond er ook maar één soort pakket, een pakket met wat eten erin en dat was het. tegenwoordig daarentegen is het wel anders. Zo zijn er honderden opties voor kerstpakketten, van eten pakketten tot een digitale codes voor een persoonlijk cadeautje. Uiteindelijk maakt het niet uit wat voor een pakket je krijgt, zolang je maar dankbaar bent. Mogelijk krijg je een pakket met dingen wat je niet hoeft/lust, zelfs dan is het van belang gewoon vriendelijk en dankbaar te blijven voor de moeite dat jouw baas in het aanschaffen van pakket gestoken heeft.

Als jij dankbaar bent tegenover jouw baas over een kerstpakket, dan zal jouw baas het jaar erop gewoon weer een kerstpakket halen, want zolang hij ervoor bedankt wordt is het voor hem ook de moeite waard. Een simpele dankjewel kan veel bereiken!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*