Hectiek voor bijna elk west Nederlands makelaarskantoor

makelaarskantoor rotterdam

Met name in west-Nederland is het huizentekort anno 2020 onverminderd groot. Ieder makelaarskantoor in Rotterdam en andere steden in de regio kan er waarschijnlijk over meepraten. Het is drukker dan ooit. Huizen worden razendsnel verkocht, waardoor nieuwe huizen ook weer sneller op de markt komen. Veel mensen lijken daardoor te vergeten dat het werk als makelaar eigenlijk veel meer in hoort te houden dan het razendsnel opstellen en laten ondertekenen van koopcontracten.

makelaarskantoor rotterdam

De hoofdtaken van een compleet makelaarskantoor

Van origine is het werkleven van een makelaar erg divers. De volgende vier hoofdtaken zijn waarschijnlijk de belangrijkste van het takenpakket van een makelaar:

• Dienst doen als verkoopmakelaar: het uit handen nemen van het verkopen van een huis. 

• Optreden als aankoopmakelaar: interessant voor consumenten die zo snel mogelijk een woning willen kopen en voor mensen die hun al langer durende woningjacht nieuw leven willen inblazen.

• Fungeren als verhuurmakelaar: woningeigenaren die een huis voor korte of lange periode willen verhuren, kunnen hiervoor een verhuurmakelaar inzetten. Laatstgenoemde komt dan met de proppen met een betrouwbare huurder en handelt alle plichtplegingen af. • Als taxatiespecialist: via een taxatie kan een makelaar aantonen wat de objectieve waarde van een woning is, uiteraard aangepast naar huidige maatstaven.