Redenen om te kiezen voor E-learning

e-learning

Door de komst van internet en mobiele apparaten, is het steeds om waar je maar wilt te leren. E-learning is een relatief nieuwe term en is daarom ook een verzamelnaam van verschillende leersituaties waarbij je gebruik maakt van informatie- en communicatietechnieken. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van internet. In combinatie met mobiele apparaten is het mogelijk om overal te kunnen studeren. 

Maak jij al gebruik van E-learning?

Voordelen

De grootste voordeel van deze nieuwe leervorm is natuurlijk flexibiliteit. Maar wist je dat er naast flexibiliteit nog meer voordelen zijn? Daarom hebben we speciaal voor jou alle voordelen in kaart gebracht.

Tijdbesparing trainingen

Normaal gesproken dien je naar een locatie te reizen indien je een cursus of opleiding gaat volgen. Nu hoef je niet meer naar de locatie te reizen en kan je waar je maar wilt studeren. Dit kan op werk, thuis of zelfs onderweg naar een afspraak. Je hebt namelijk 24/7 beschikking tot het lesmateriaal en je kunt hierdoor zelf bepalen wanneer je wilt leren. Het is wel van belang dat je over een goede dosis doorzettingsvermogen beschikt, anders heb je kans dat je het leren alleen maar zal uitstellen!

Kostenbesparing

Je bespaart ook nog eens kosten. Door middel van e-learning hoef je niet meer met het openbare vervoer of auto te reizen naar een fysieke locatie. Geen reis- en verblijfkosten dus!

Maar er kunnen ook andere kostenbesparingen worden gerealiseerd. Denk hierbij aan het aanschaffen van dure boeken.

Actueel

De cursussen kunnen snel worden geactualiseerd. Trainers kunnen het lesmateriaal eenvoudig up-to-date houden. Hierdoor beschikken alle cursisten over het meest recente lesmateriaal in een handomdraai. 

Sneller leren

Door middel van E-learning kunnen medewerkers en cursisten sneller worden getraind, omdat beide partijen niet meer naar een locatie hoeven te reizen. Je kunt nu met één trainer meer bereiken dan voorheen.