Vergoeding BHV

Een vergoeding BHV is iets dat niet altijd wordt gegeven. Je werkgever is namelijk niet verplicht een vergoeding BHV uit te keren. Als BHV’er investeer je wel tijd in het op peil houden van je kennis en vaardigheden als het gaat om bedrijfshulpverlening en voer je extra taken uit naast je normale werkzaamheden. Maar het is niet gek dat een vergoeding BHV niet verplicht is. Ook in vrijwilligersorganisaties, waar financieel misschien niet eens de ruimte is voor vergoedingen, is een BHV’er een verplichting. Dat wil niet zeggen dat werkgevers nooit een vergoeding BHV geven.

Op papier vastgelegd

Meestal wordt de vergoeding BHV benoemd in de CAO of in het contract. Dit hoeft natuurlijk niet het geval te zijn. Jouw werkgever, of jij als werkgever zijnde, bepaalt zelf of hij of zij wel of geen vergoeding BHV geeft. Ook of dit in de vorm van extra uitbetaling is van een paar euro tot een paarhonderd euro, of misschien in de vorm van een cadeaukaart. Je kunt natuurlijk altijd proberen het gesprek aan te gaan voor een vergoeding BHV als deze niet is vastgelegd of niet bestaat.

Vergoeding cursus

Wat je werkgever wel moet vergoeden is de cursus BHV. Zowel de basis als de herhaling. Dit is wanneer je de cursus volgt in opdracht van je werkgever. Je kunt dus niet zelf besluiten een BHV cursus te volgen en vervolgens je werkgever vragen om de vergoeding. Dit gaat in overleg. De BHV vergoeding voor de cursus geldt voor zowel de trainingskosten als bijkomende materialen. Het is aan de werkgever om voldoende materialen te hebben die ook veilig zijn.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*