21 januari 2022

Verhuizen is hectisch, zorg goed voor je waardevolle items

Verhuizen is hectisch. Je bent voortdurend onderweg, doet boodschappen en zorgt ervoor dat je alles doet wat in je macht ligt om je verhuizing zo gemakkelijk mogelijk te maken. Maar als het aankomt op het inpakken van al je waardevolle spullen, is er geen ruimte voor fouten – vooral als het gaat om het kiezen van een doos waarin alles past wat je nodig hebt! Dozen zijn er in vele soorten en maten, maar wat belangrijk is, is dat ze je waardevolle spullen beschermen terwijl je ze van de ene naar de andere plek verhuisd.

9 verhuistips

9 tips die je zullen helpen de verhuizing soepel te laten verlopen.

  1. Zet meubels vast met touw om beschadiging tijdens transport te voorkomen;
  2. Zorg ervoor dat je verhuizers op tijd zijn – nooit te vroeg, nooit te laat;
  3. Plak spullen met tape aan elkaar op oppervlakken in plaats van eronder op de vloer;
  4. Gebruik pakdekens of inpakpapier rond breekbare voorwerpen om lege ruimte in dozen op te vullen;
  5. Koop niet de goedkoopste dozen, omdat ze waarschijnlijk gemaakt zijn van materiaal van lage kwaliteit die de goederen niet beschermt tegen breuk en vocht;
  6. Label al je dozen zodat je weet wat er in zit voordat je ze uitpakt;
  7. Houd je inventaris bij zodat je weet wat er al is ingepakt en wat nog niet;
  8. Zorg dat je wat geld bij je hebt zodat je de verhuizers die geholpen hebben met al je zware spullen een fooi kan geven;
  9. Onderschat niet de tijd die het kost om tussen je oude en nieuwe huis te rijden.

Fouten bij het kopen van dozen die moeilijk te herstellen zijn

Dozen zijn er in vele soorten en maten, maar wat belangrijk is, is dat ze je kostbaarheden beschermen wanneer je ze van de ene plaats naar de andere verplaatst. Je moet een paar dingen overwegen voordat je een doos koopt. Je moet er zeker van zijn dat het materiaal van de doos geen schadelijke materialen afgeeft, dat er een handvat aan zit en dat er geen gaten of andere kleine openingen in zitten die kunnen leiden tot het verlies van kleine voorwerpen.

Tenslotte, vergeet niet te ademen! Verhuizen is al stressvol genoeg zonder al deze tips. Maar als je georganiseerd bent en je richt je op wat belangrijk is – zoals het beschermen van je waardevolle spullen met een doos op maat. Zal alles goed komen tijdens het zeer stressvolle proces van het verhuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *