Wat terrasmedewerkers allemaal moeten doorstaan voor jouw koude biertje

Tijdens de zomermaanden genieten vele mensen van heerlijke koude drankjes op het terras. Even lekker ontspannen of bijpraten met een vriend of vriendin, er zijn genoeg redenen om er plaats te nemen. Het personeel loopt op deze dagen meer kilometers dan een marathon loper en dat ook nog eens met een dienblad op de hand. Wat moet een terrasmedewerker allemaal doorstaan voor jouw koude biertje en waarom zou je voor deze (bij)baan moeten kiezen? 

Je leert omgaan met kritiek en ongeduldige mensen

In de horeca willen mensen altijd als eerste en het snelst geholpen worden, dit is niet altijd mogelijk en al helemaal niet op een drukke zonnige dag. Wanneer het voor hun gevoel te lang duurt krijg jij misschien wel wat naar je hoofd geslingerd (verbaal). In het begin is dit slikken, maar na een aantal keer lach je hierom. Deze mate van kritiek leren terrasmedewerkers binnen no time te verwerken. 

De beste communicatietraining die er is

Terrasmedewerkers moeten constant communiceren met gasten, collega’s en wellicht door de telefoon. Een betere communicatietraining dan werken in de bediening is er eigenlijk niet. Elke bestelling en elke gast is weer anders waardoor er vele verschillende gesprekken op een dag zijn. 

Terrasmedewerkers hebben een goede conditie 

Omdat je constant aan het lopen bent bouw je een ijzersterke conditie op, dit ga je tevens merken aan je kuiten na een dagje flink buffelen op het terras. Er zullen vele calorieën worden verbrand en dit keer zonder de sportschool. 

Feestjes aan het eind van de werkdag 

Bij vele horecagelegenheden wordt er nog een borrel of feestje gehouden wanneer alle gasten zijn verdwenen en de deuren zijn gesloten. Dit is eigenlijk het beste gedeelte van de dag. Vieren dat het er weer op zit en je collega’s op een geheel andere manier leren kennen.